Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Nagy kulcsborítás és -számolás Szentendrén

2016. április 19. 20:06 - Programok Szentendrén

Tizenötezer kulcs az ország csaknem száz helyszínéről, április 23-án egy helyen, Szentendre Főterén.

Tizenötezer kulcs az ország csaknem száz helyszínéről, április 23-án egy helyen, Szentendre főterén. A világhírű japán képzőművész, Shiota szentendrei kiállításához kapcsolódva március végén nagyszabású kulcsgyűjtő akciót indított a Ferenczy Múzeumi Centrum.

kulcsok.jpg

Chiharu Shiota májusban ugyanis piros fonalakkal hálózza be a Szentendrei Képtár terét, majd a fonalhálóra fémkulcsokat aggat. Tizenötezer darabot. A rengeteg kulcs sok helyről, sőt, a határon túlról is érkezett és érkezik még az utolsó napokban is a Duna-parti városba.
Shiota a kortárs nemzetközi képzőművészet meghatározó alakja. Installációit az elmúlt két évtizedben a világ számos kiállítóhelyén bemutatták, ám Közép-Európában most első alkalommal lesz látható egy nagyszabású munkája. A Szentendrei Képtárban a művész és közvetlen munkatársai által megépített installáció a legutóbbi Velencei Biennálén nagy feltűnést keltő Kulcs a kézben című, a japán pavilonban létrehozott alkotás újragondolt, helyszínspecifikus változata lesz, amelyhez tizenötezer kulcsra van szükség.
A hetek során összegyűlt több mázsányi kulcsot április 23-án látványos akció keretében – dobpergés, performanszok és vetítés kíséretében – Szentendre főterén halomba borítjuk, és a sajtó nyilvánossága előtt megszámoljuk, majd sorba rakjuk. A kulcsszámoláshoz gyerekeket, felnőtteket, önkénteseket, szentendreieket és az ország bármely pontjáról érkezőket egyaránt várunk. A résztvevők között múzeumi belépőket, csokikulcsokat és további meglepetéseket sorsolunk ki.

Nagy kulcsborítás és -számolás Szentendre főterén április 23-án, szombaton 11 órától!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr748645778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása