Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Art Capital – Bűnbezárás

2016. szeptember 02. 16:57 - Programok Szentendrén

Common Jam – STILL LIFE
Fajgerné Dudás Andrea, Szabó Eszter Ágnes, Syporca Wandhal, Szilágyi Csilla kiállítása

bun.jpg

“A művészek nyaranta az utak mentén, köztereken, a senki földjén álló almafákról szüretelnek. A fák sokszor magasak, nehéz az almákat elérni de az alkotók a tájban begyűjtik az alapanyagot, ami a galéria terében válik közös műalkotássá. Minden évben megismétlődik a szüretelés és tartósítás folyamata, a romlás megállítása az időben,
a jam, mint csend-élet (still life) elkészítése.

Szeptember 3-án a Szentendre környéki almafák kerülnek sorra. Az almaszedés olyan “idényművészeti” akció, ami ebben az évben upcycling design befőttes üvegekkel és a korábbi évek munkájának elméleti hátterét bemutató funzinnal egészül ki.

Az eseményeken évek óta cserepolc működik, amelyről az utca sétáló közönsége nem csupán elviheti a megmaradt gyümölcsöt, de az almadzsemért cserébe hozhat is saját készítésű lekvárt, egyfajta diskurzust alakítva ki a különböző tartósító módszerek, ízek, szokások, hagyományok között. A Common Jam esemény tehát nem csak az alkotók közös projektje, hanem a kollektív emlékezet darabjainak egy fontos platformja is, ahol a közönség is szerephez jut. A nyár az eltevés időszaka minden háztartásban, így a Common Jam cserepolcra mindenki elhozhatja a kedvenc otthoni lekvárját, dzsemét, befőttjét, vagy savanyúságát, amiért cserébe választhat egy almadzsemet a kiállító művészektől. A közterületi almafák gyümölcse közös termésünk, így az ebből készült étel is közös.
Az alkotók az eltett dzsemeket és a kapott lekvárokat, befőtteket minden évben jótékony célra ajánlják fel.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr2211671668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása