Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Vasárnapi Vásárnap beharangozó

2016. április 18. 19:00 - Programok Szentendrén

Az idei esztendő Szent György havának 24. napján Állat-, Termény és Kézműves vásár tartatik Tahitótfaluban!

tahi.jpg

űEz évi vásárunk különlegessége a 10 órakor látható Szent György-napi jószágkihajtás, melynek alkalmával a Tahi hídon át a nagyérdemű közönség legnagyobb örömére több tucat racka juh kerül áthajtásra a vásár területére, amiként a régi magyar népszokásban is ez idő tájt hajtották ki az állatokat tél múltán a legelőkre.

A Tahi híd melletti vásártéren nem lesz hiány most sem minőségi kézműves portékákból, jóféle házi termékekből és lábasjószágból. Hozzák el Önök is feleslegessé vált gidáikat, bárányaikat, tyúkjaikat, nyulaikat, a Vasárnapi Vásárnapon gazdára talál minden haszonállat!

A programokról, népi muzsikáról, cifraszűrös vásári kikiáltóról s hírverésről a vásár gazdái gondoskodnak. A vásári forgatag 8 órakor veszi kezdetét. A nap folyamán az aprónép kipróbálhatja a poronty fuvarozó öreg traktort, lovaskocsikázhat, bevetheti magát a Kis pásztor játszóházba, a Szamóca Óvoda népi játszóházába, megcsodálhatják Fabók Mariann bábszínházát és a viselet kiállítást. A Firul-Fira Meseház sátrában gyerekek mesélnek tündérmeséket, a színpadon a Dunakanyar ifjú muzsikusai zenélnek, a Csillagszeműek és a Lenmamik táncolnak és dalolnak.

 Várjuk a bátor jelentkezőket a „Szabad a gazda?” vetélkedőre és a „Magyar kutyafajták szépségversenyé”-re a plakáton megadott időpontokban a vásár helyszínén. A kicsinyek kosár körhintán mulathatnak e jeles napon és népi arcfestést próbálhatnak díjmentesen. A népi muzsikát környékbéli népzenészek a vásár minden szegletébe eljuttatják, hogy a jó hangulatban mindenki részesülhessen.

Jöjjenek hát muzsikára, szép magyar vásárra,

Szent György havának 24. napjára!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr488640768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása