Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Fotókiállítás nyílt a hungarikumokról a Városházán

2016. április 06. 19:42 - Programok Szentendrén

Tárlat a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior Alkotócsoport tagjainak képeiből

Az alkotók különleges látásmóddal ragadták meg egy-egy nemzeti kincsünket a maga teljes mélységében. Látványos formába öntötték a nagy gonddal összeállított nemzeti lajstromot, és színekkel, fényekkel mutatták meg, mi mindenre vagyunk büszkék.

hung2.jpg

A hivatalosan bejegyzett hungarikumok száma jelenleg 45, ezek az értékek állnak a helyi, települési, megyei, ágazati és határon túli értékek piramisának csúcsán.

Március végétől a csoport „Hungarikumok 2015” című vándorkiállítása látható a Városháza Galériában.

A 16 éve alapított csoportot 60 éven felüli szövetségi tagok alkotják. A kezdeti egyéni kezdeményezések után Módos Gábor és Milos József vette át a szervezést, és azóta, mintegy tíz éve tematikus anyagokkal mutatkoznak be.

Szentendrén már három alkalommal volt kiállításuk, kétszer a Kovács Margit Múzeumban és egyszer a Ferenczy Múzeumban; a csoport szívesen mutatná be rendszeresen éves anyagát a városban. A 80-90 képből álló teljes anyagot ritkán tudják kiállítani, általában csak részleteket tudnak megmutatni.

A Városház Galériában március 31-én nyílt vándorkiállítás Balatonföldvárról érkezett és Kőszegre megy tovább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr488574458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása