Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Világsztár érkezett Szentendrére

2016. május 08. 07:42 - Programok Szentendrén

Több éve nem fordult elő, hogy a nemzetközi kortárs képzőművészet élvonalához tartozó alkotó önálló kiállítási projektet hozzon létre Magyarországon. A japán Chiharu Shiota itt építi meg Emlékeső című installációját.

emlekeso1.jpg

A neves művész sok ezer méternyi piros fonallal hálózza be a kiállítóteret, melyre régi fémkulcsokat helyez. Az elmúlt hetekben magyar civilek gyűjtötték a kulcsokat – munkájuk eredményeképpen mintegy 22 ezer darabot használhat fel a művész. A kiállítás – melynek kurátora Gulyás Gábor – két helyszínen látható: a Szentendrei Képtárban és a vele szemközti Kmetty Múzeumban. Az előkészületek sikeresen befejeződtek, már a művek installálása zajlik. A tárlat május 13-tól látogatható.

Forrás: magyarmuzeumok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr308695440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása