Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Nagy Ugrás Dunabogdányban

2016. július 08. 19:51 - Programok Szentendrén

Vasárnap ismét országos Nagy Ugrás!

Július 10-én, délután 3 órakor ismét csobban Magyarország! A WWF felhívására 8 megyéből 15 település jelentkezett. Vasárnap a Duna, a Dráva, a Tisza, a Szamos, a Sajó, a Túr és a Séd patak is részt vesz a Nagy Ugrásban, Gyermelyen pedig egy név nélküli patak a 207. helyrajzi számú vízfolyás lesz a főszereplő.

bigjump2012.jpg

A WWF Magyarország Duna napig, azaz június 29-ig várta a regisztrációkat a Nagy Ugrás idei, országos kihívására, amelyre ebben az évben 15 település jelentkezett. Amellett, hogy a Nagy Ugrás az európai folyók ünnepe, régiónkban ez a nap összeforr a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum emléknapjával, az ’Európa Amazonasa’ nappal. Ezen a napon tisztelgünk a kezdeményezés előtt, amely célul tűzte ki a Duna vízgyűjtő területének 5 országon átnyúló, közös természetvédelmi kezelésének megvalósítását.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy idén a Bioszféra Rezervátum területén található Heresznye partnerként csatlakozik a Nagy Ugráshoz, és a július 9-én megrendezendő hagyományos Dráva Félmaratont „Európa Amazonasának” szentelve rendezik majd meg, mielőtt vasárnap, ugyancsak egy sportnapot követően csatlakoznának a délutáni Nagy Ugráshoz” – közölte Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

Idén újra csatlakozott a kezdeményezéshezNagykörű is, ahol a WWF 2008-ban megrendezte az első hazai Nagy Ugrást. Ugyancsak hagyományos csatlakozónak számít a tavaly már sikeres és jó hangulatú csobbanásoknak otthont adó Törökszentmiklós, Sződliget és Sajóörös is.

Herend a Séd-pataknak szán majd főszerepet, Sződligeten az önkormányzati gyermektábor lelkes csapata vesz részt a dunai Nagy Ugrásban, Nagymaroson a Visegrádi várral szemközti szabadstrandon lesznek események. Az alig 650 fős Cégénydányádon a Szamos élővilágával foglalkoznak majd, Ibrány a Tisza-parton sporteseményeket rendez, Túristvándiban pedig a Túr folyóhoz kapcsolódó helyi kulturális értékeké lesz a főszerep.

Zebegényben sárkányhajókról és kenukról ugranak majd, Vácott az emberek élőláncot alkotva sétálnak majd a Dunába, míg Gyermelyen egy névtelen patak, a 207-es helyrajzi számot viselő vízfolyás is nevet kap a Nagy Ugrás napján. Idén Kisoroszi is rendez Nagy Ugrást, így ezen aszakaszon a Duna mindkét partja bekapcsolódik az ünneplésbe, hiszen a túlparton,Dunabogdányban lesz a WWF Magyarország Nagy Ugrás eseménye.

A Coca-Cola Magyarország és Dunabogdány Önkormányzata által támogatott eseményre kerékpártúrával is el lehet majd indulni Budapestről, a helyszínen pedig 11 órától várják a látogatókat. Az első 300 Nagy Ugrásra regisztráló ajándékokat kap, de lesz óriáscsúszda, kézműves sarok és strandröplabda bajnokság is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr818875508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.