Programok Szentendrén

Ötletek a szabadidő eltöltésére

Jazz Klub - Borbély Műhely és Tímár Sára

2016. március 29. 20:49 - Programok Szentendrén

Szentendrei Tavaszi Fesztivál - 2016

A Borbély Műhely és Tímár Sára közös koncertje 2016. április 5-én, kedden 19:30-kor lesz a DMH Barlangban.borbelymuhely.gif

Tímár Sára 1988-ban született Budapesten. Szentendrén él, és zenei tanulmányait is ott kezdte 7 éves korában. 2015-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék népi ének mester szakán, Budapesten. 2008-ban elnyerte a Levente Alapítvány (Szentendre) Levente díját.2011-ben elnyerte a Prima Primissima Junior Prima díját magyar népművészet és közművelődés kategóriában.
2013-ban Ex Libris díjat kapott.

timar-sara-es-mestere-szvorak-katalin-koncertje-original-38786.jpg

 

Borbély Műhely - A zenekar 2001-ben alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.

2004-ben eMeRTon díjat kaptak "Az év jazz együttese"-ként.Első lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában "Meselia Hill" címen, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte "Az év magyar jazz lemeze" díjat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://programokszentendren.blog.hu/api/trackback/id/tr68544780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása